Deelnemen aan de bijeenkomst:

Vanaf zondag 22 maart hebben we online bijeenkomsten. De ervaringen van elke keer dat we het doen, nemen we mee in volgende bijeenkomsten. We doen ons best om de ervaring zo goed mogelijk te laten zijn. Het zal niet vlekkeloos gaan, dus meld je ruim van te voren aan, dan kan je kijken of het geluid en beeld werkt. Als het de eerste keer niet lukt, probeer het dan nog een keer.

Voor velen van jullie zal dit misschien de eerste keer zijn dat je op zo’n manier met een grote groep via internet met elkaar verbonden bent. Daar gelden wat regels voor, die staan hieronder. We hebben deze vorm en Teams gekozen omdat dit in ieder geval de mogelijkheid biedt om enigszins interactief contact met elkaar te hebben. Er zijn ook bijeenkomsten die gestreamd worden, maar dat is dan vooral eenrichtingsverkeer. Dat vinden we niet bij Eldad passen, dus daarom deze vorm. Het is anders dan fysiek bij elkaar komen, want “onderonsjes” zijn in zo’n bijeenkomst niet zo makkelijk te doen, dan geniet iedereen mee. Hou daar dus rekening mee.

Een paar “technische” tips:

  • Gebruik de link bij voorkeur op een computer met een goed WiFi netwerk of bekabeld. Camera en microfoon zijn handig voor als je wilt mee praten en dan kunnen we je ook zien. Het werkt op een mobiel, maar de beste ervaring heb je op een computer met groter scherm.
  • Probeer zo veel mogelijk het als gezin samen te volgen.
  • Als je alleen bent: een headset werkt het beste.
  • Je kunt via het web de bijeenkomst volgens, maar het beste werkt het met de Teams app. Deze kun je hier downloaden. Of via Play-store of App store. Zoek op Microsoft Teams.

Een paar gedragsregels:

  • Bij aanmelden wordt er een naam gevraagd: zorg dat die duidelijk is, dan weten we wie er aanwezig is, wel zo gezellig.
  • Gebruik het “chat” icoontje om met elkaar te chatten.
  • Als je wilt zien wie er aanwezig zijn, kies je het “deelnemers” icoontje.
  • Als je in de bijeenkomst komt, zet dan je microfoon en video uit. Als we allemaal tegelijk willen praten is dat niet handig.
  • Je kunt wel chatten en daar kun je aangeven dat je graag even wat wil zeggen. Wacht dan tot je door de leiders van de bijeenkomst het woord krijgt. Dan houden we het hoorbaar voor iedereen.

Als je de app gebruikt, zal deze link de Teams app openen, je kunt ook kiezen voor “join on the web instead” dan zal je via de browser van je computer deelnemen, je hebt dan wel iets minder mogelijkheden.

Meer informatie over Teams kun je hier lezen bij Microsoft.

Heb je vragen, neem dan contact met Sijbrand op.