Een paar weken geleden was er in het nieuws een bericht over een diamant die op een veiling verkocht is. De diamant is de grootste zwarte diamant van de wereld en genaamd Enigma. Uiteindelijk viel de verkoopopbrengst tegen, hij werd geveild voor “slechts” 3,7 miljoen euro.

Ik denk niet dagelijks aan diamanten, maar als ik het woord hoor, moet ik vaak denken aan de uitspraak dat je een Bijbeltekst, net als een diamant steeds van alle kanten moet bekijken. Elke keer ziet het er weer anders uit, maar het gaat steeds om dezelfde diamant of tekst.

De zwarte diamant heeft de naam Enigma, wat raadsel betekent. Waarschijnlijk vanwege zijn onbekende oorsprong. De gedachte is dat het een meteoriet kan zijn. Bijbelteksten zijn soms voor ons ook raadsels, daarom kan het goed zijn om eens op een andere manier er naar te kijken.

In mijn zoektocht naar een passend plaatje voor bij dit stukje, kwam ik deze foto van een diamant tegen. Deze foto trof me. In de diamant staat een foto van een man. Niet dat ik in deze man direct Jezus herken, maar als we een Bijbeltekst op verschillende manieren bekijken, is een mooie toetssteen of we daarin Jezus kunnen zien. Vanuit elk perspectief zit Hij in de tekst opgenomen, zoals de man op deze foto.

Bijbelteksten zijn net diamanten, ze zijn kostbaar en tonen de schoonheid van Jezus. Ze zouden op een veiling veel meer moeten opleveren dan die schamele 3,7 miljoen euro.

Sijbrand