IJs

Twee kleine verhaaltjes over deze foto:

Op vakantie in Italië struinden wij wat rond in een bloedheet, klein vestingstadje. Overal om ons heen waren bistrootjes en Italiaanse ijssalons á la Bernardo’s. Wij hadden erge dorst en zin in iets fris en koels, maar nergens konden wij iets fatsoenlijks vinden. Tot wij in een hoekje van winkelpassage in een oude tunnel een piepklein winkeltje tegenkwamen met een hele vitrine vol met grote(!) waterijsjes. Beter gezegd: water ijsen!! Zalig!! We werden goed verkoeld en onze dorst goed gelest! En het leverde een paar mooie foto’s op!!

Het tweede verhaaltje: Ik heb deze foto op een canvas af laten drukken en een keer meegenomen naar Eldad. Ik had het canvas voor bij het podium neergezet. Daarna heb ik grondig in een deuk gelegen!

Eerst kwamen er twee families binnen met peuter/kleuter leeftijd kinderen. Twee daarvan holden naar voren, bleven stilstaan voor de foto, keken ernaar en verlekkerden zich heerlijk over de ijsjes. “Oooh ijsjes, lekker! Ik wil een ijsje!” “Ja ik ook, ik wil die!” En wees naar de gele. “En ik wil die!” En zo werd de hele foto verdeeld terwijl ondertussen half kinder-Eldad erbij was komen staan.

Daarna kwamen wat volwassenen naar me toe. “Is die foto van jou?” “Mooi hoor, maar wat is het?” Op mijn antwoord ijsjes, werd er heel verbaasd gereageerd. “Oh, dat had ik nog niet eens gezien! Zijn het echt ijsjes?! Maar waarom ijsjes? Hoe kom je erbij om ijsjes op een canvas af te drukken…?” Nou, zie verhaal hierboven!

Het is heel leuk om het verschil in reacties te zien!

Leer ons kijken, leer ons zien…

laat ons leven, beleven.

Marc