Onlangs heeft Patrick wat verteld over je huis waar je met Jezus woont.

Toen Paulus nog Saulus was had hij alle theologische kennis van de wereld, maar toch werden zijn ogen voor het evangelie pas geopend “toen het Hem (God) behaagde zijn Zoon in mij te openbaren”. (Gal. 1:15-16) Veel van ons hebben ook op een heel persoonlijke manier een ervaring met Jezus in ons leven gehad. Maar we hebben toch de neiging om door de jaren heen nogal wat bouwstenen om die eerste openbaring van Jezus-in-ons heen te bouwen. Zo ontstaat ons theologische huis.

Het is goed om Jezus een mooie plek in je leven te geven, maar we maken soms de vergissing om meer met de bouwstenen bezig te zijn (onze ’theologie’), dan met het fundament waarop die stenen rusten (Jezus zelf). De vraag die we onszelf mogen stellen is: als in de stormen van het leven de theologische pannen van het dak waaien, kunnen we ons geloof dan blijven vinden in het fundament van Jezus in ons? Vanuit de rust dat Jezus gisteren, vandaag en morgen dezelfde is, zijn we uitgenodigd om ons theologische huis onder de loep te nemen – terwijl de fundering te allen tijde intact blijft. Misschien moet er alleen een muurtje gesausd worden, misschien is een grondige renovatie nodig. Met de Heilige Geest als aannemer kunnen we met gerust hart aan de slag met onze (ver)bouwplannen.

Tijdens de dienst kon je met lego je eigen huis te bouwen waar je graag met Jezus wil wonen. Dus er is lekker gebouwd (en getekend). Hierbij een paar van de mooie creaties!