Finding Home voorjaar 2024

Paul Young, Baxter Kruger en Paul Golf komen in het voorjaar 2024 naar Ede.
Information in English

Paul Young en Baxter Kruger komen naar Eldad! We kunnen een heel weekend van deze mensen en hun mooie boodschap gaan genieten. In het voorjaar van 2024 zullen ze een heel weekend fysiek aanwezig zijn. Dan kunnen we deelgenoot zijn in hun passie voor Jezus en Zijn familie. Ze reizen samen met Paul Golf (Bristol, VK) en David Peck (Toronto, Canada) en zullen na hun verblijf bij Eldad nog naar Engeland en Schotland gaan.

Samen kunnen ze ons praktisch én theologisch verder bekend maken met het gedachtegoed van de Drie-eenheidstheologie. Tijdens dit weekend nemen ze ons mee in de blijde boodschap van het evangelie, waarin we opgenomen zijn in de liefde en het leven van God, en waarin we thuis mogen zijn bij de goddelijke familie. Vandaar ook het thema van het weekend: “Finding Home.”

We mogen thuis zijn bij een God van onmetelijke liefde – met die boodschap kreeg het boek ‘De Uitnodiging’ (The Shack) wereldwijde bekendheid. Op een persoonlijke, liefdevolle en soms schokkende manier laat Paul Young zien waar God is te midden van lijden in de wereld, en hoe de Vader, Zoon en Heilige Geest blijven streven naar een liefdevolle relatie met de mens. Tijdens de conferentie ‘Finding Home’ gaan we dieper in op de ontmoeting met de Drie-eenheid, en wat dit betekent voor verandering van ons dagelijks leven, relaties en spirituele realiteit. Wij geloven dat deze hoopvolle boodschap van verbinding en herstel gehoord mag worden in ons land en in een wereld waarin de christelijke boodschap steeds minder betekenis lijkt te krijgen. Paul Young (schrijver, bekend van: De Uitnodiging, Eva, God is goed en ik niet, De oversteek) zal spreken, samen met theoloog Baxter Kruger (bekend van: In het licht van de Uitnodiging en Patmos) en Paul Golf, een profetische spreker en schrijver die een online cursus over de Drie-eenheid ontwikkelde. De conferentie is gericht op ontmoeting en interactie, door o.a. kleinschalige workshops met de sprekers. Je bent uitgenodigd om deel te nemen, en je eigen reis, vragen en verhalen mee te nemen.

Wm. Paul Young

Wm. Paul Young

Wm. Paul Young, schrijver van The Shack (NL: De Uitnodiging), Eve (NL: Eva), Crossroads, The Shack Reflections, en recent, The Lies We Believe About God (NL: God is goed en ik niet). Hij is geboren in Canada en groeide als missionaris kind op bij een primitieve stam in de hooglanden van wat eens Nederlands Nieuw Guinea (nu West Papua) is. Als kind en jong volwassen man onderging hij veel verdriet en teleurstelling, maar nu geniet hij van de “overvloed van genade” samen met zijn familie in Portland, Oregon (Verenigde Staten). Pauls leven getuigt van de kracht van liefde en vergeving, de moeizame weg van verzoening, de vrijheid van transformerende genezing, de verrassing van genade en gemeenschap en de onverwachte urgentie van vreugde. De familie Young is deel van een grotere gemeenschap die gelooft dat leven veel groter is dan dood!

Dr. C. Baxter Kruger

Dr. C. Baxter Kruger

Dr. C. Baxter Kruger is de schrijver van The Great Dance, Jesus and the Undoing of Adam, The Shack Revisited (NL: In het licht van de Uitnodiging), en meer recent, Patmos. Baxter reist intensief over de wereld om mensen bekend te maken met het Goede Nieuws van het opgenomen zijn in de liefde van de Vader, Zoon en Heilige Geest. Hij is getrouwd met Beth, ze hebben 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Hij is de oprichter en leider van de bediening ‘Perichoresis’ en woont in Brandon, Mississippi (Verenigde Staten).

Paul Golf

Paul Golf

Paul werkt als cultureel onderzoeker en profetische stem op meerdere terreinen, waaronder de academische wereld, de kerk, het bedrijfsleven en de politiek. Hij is een senior leider van twee pinksterkerken en samen met zijn vrouw Grace runt hij Champions of Hope, een rondreizende bediening gewijd aan het faciliteren van vernieuwing en ontmoeting met Jezus door middel van het evangelie in de westerse kerk en het Midden-Oosten. Hij spreekt vloeiend Mandarijn Chinees en werkte veel samen met ondergrondse kerkleiders in China om in 2013 het boek The Coming Chinese Church te schrijven. In 2020 schreef en faciliteerde hij de eerste cursus Introductie in het Drie-eenheid geloof.

Het programma voor dit weekend (onder voorbehoud)

Vrijdag n.t.b

19:00 Inloop en registratie
19:30 Opening conferentie
19:45 Samen God de eer geven
20:00 Paul Young

Zaterdag n.t.b.

09:30 Inloop
09:45 Samen God de eer geven
10:00 Paul Golf
12:00 Lunchpauze
14:00 Start workshops ronde 1
15:00 Theepauze
15:30 Start workshops ronde 2
16:30 Dinerpauze (zelf organiseren)
19:30 Inloop
19:45 samen God de eer geven
20:00 Baxter Kruger

Zondag n.t.b.

10:00 Inloop
10:30 Kerkdienst met tafel met de Heer
12:00 Lunchpauze
13:30 Samen God de eer geven
13:45 Rond de tafel gesprek met Paul Young, Baxter Kruger en Paul Golf onder leiding van David Peck
15:00 Afsluiting conferentie

Moet ik een ticket hebben voor de zondagochtend dienst?

Nee, de zondagochtend dienst is een gewone Eldad dienst. Hoewel de kans groot is dat Paul Young en Baxter Kruger aanwezig zullen zijn, is het niet zeker dat ze dan ook een inbreng in de dienst hebben.
We verwachten natuurlijk wel veel mensen, dus kom op tijd, want de zaal heeft gewoon een beperkte capaciteit waar we om veiligheidsredenen niet overheen mogen gaan.

Wat is de locatie van de conferentie?

De conferentie wordt gehouden in het Marnix College. Prins Bernardlaan 30 in Ede.

Niet het hoofdgebouw, maar de locatie aan de overkant van de weg.

Is de locatie toegankelijk voor minder validen?

De locatie heeft voorzieningen voor personen met een rolstoel. Er zijn geen voorzieningen voor slechthorenden of blinden.

Is de locatie eenvoudig bereikbaar?

De locatie bevindt zich op loopafstand van het station Ede Wageningen. Ook met de auto is de locatie goed bereikbaar. Houdt rekening met werkzaamheden aan het spoor én de wegen in Ede.

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Op het terrein, maar ook in de directe omgeving zijn voldoende (niet betaalde) parkeerplaatsen beschikbaar.

Is er vertaling aanwezig?

We hebben gekozen toch vertaling aan te bieden. De centrale bijeenkomsten zullen vertaald worden.

Is er een lunch beschikbaar?

Bij het kopen van de tickets is er ook een mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk tarief een goede lunch te bestellen. Zelf een lunch meenemen is uiteraard ook mogelijk.

Is er een diner beschikbaar?

Het is voor ons niet mogelijk om een diner te verzorgen. In de nabije omgeving zijn geen restaurants, slechts een aantal cafetaria’s. De tijd die beschikbaar is, is echter ruim voldoende om een van de restaurants in het centrum van Ede te bezoeken. Suggesties zijn tijdens de conferentie op te vragen bij de organisatie.

Is er koffie en thee?

Voorafgaand en na afloop van het programma is er een mogelijkheid om koffie en of thee te ontvangen. Dit is bij de prijs van de conferentie inbegrepen.

Is er een programma of opvang voor kinderen?

Met uitzondering van de zondagochtend is er geen programma of opvang voor kinderen.

Kan ik ook een deel van de conferentie bijwonen?

We willen je stimuleren om het hele weekend aanwezig te zijn om het maximale uit de conferentie te halen. Als dit om redenen niet kan, kun je contact met ons opnemen. We kijken dan naar een oplossing, zodat je ook een deel van de conferentie kunt bijwonen.

Wat als ik toch niet kan en wel een ticket heb gekocht?

Vervelend als het niet mogelijk is om te komen. Het ticket kan gewoon aan iemand anders door verkocht worden. Als dit niet mogelijk is, gelden de volgende voorwaarden:
Bij retour voor 1 augustus krijgt u 90% van het ticketbedrag retour.
Vanaf 1 augustus tot en met 15 september krijgt u 50% van het ticketbedrag retour.
Na 15 september kunnen we geen geld meer retour geven.
Voor de tickets voor de lunch geldt hetzelfde principe.

Zijn de boeken van de sprekers te koop tijdens de conferentie?

De sprekers nemen zelf hun boeken mee voor de verkoop. Ook Eldad Productions zal met een (bescheiden) boekentafel aanwezig zijn. Contact én via bank betaling is mogelijk.

Ik heb een andere vraag over deze conferentie

Als je toch nog een vraag hebt, kun je deze mailen naar ons en dan komen we zo spoedig mogelijk met een antwoord.

De conferentie wordt georganiseerd door: