Welkom bij Eldad Community in Ede

Onze liefde en passie is om het Koninkrijk van de Hemel op aarde te zien groeien, door de zichtbaarheid van de tastbare liefde en kracht van God!

Kernwaarden die altijd centraal staan voor Eldad zijn:

  • Gerichtheid op de goedheid van God
  • Aanbidding van God: de Vader, Zoon en Heilige Geest
  • Ontvangen van indrukken van God
  • Ontmoeting met zorg en aandacht voor elkaar

Dit vatten we samen met het woord ‘verbondenheid’. Onze verbondenheid met God, met elkaar als community en met de wereld om ons heen.

3 brown hand with white background

Onze samenkomsten

3 brown hand with white background

Elke zondag is er om 10:30 uur een samenkomst in de aula van het Marnix College in Ede. Op de eerste en derde zondagen hebben we een volledige viering met aanbidding en een overdenking. Op de andere zondagen hebben we een korter, aangepast programma.

Omdat we het belangrijk vinden om te bouwen aan relaties, starten en eindigen we onze samenkomsten altijd met tijd voor koffie en thee. Iedereen is welkom in Eldad, je bent vrij om gewoon te komen kijken of actief mee te doen.

We nodigen je van harte uit om eens langs te komen!

Komende activiteiten

Blogs over wat we geloven

In deze blogs geven diverse deelnemers van Eldad en ook anderen hun visie op bepaalde geloofszaken weer. Dit is niet noodzakelijkerwijs altijd de visie van Eldad. Wij geloven dat we over bepaalde zaken verschillend mogen denken en hier van mening over mogen verschillen, echter allemaal in de context van een familie relatie, waarin we elkaar waarderen. Soms worden er blogs van derden (vertaald) overgenomen van personen waar wij ons verbonden mee voelen.

Het doet er toe dat het er niet toe doet

Het doet er toe dat het er niet toe doet

Een tijdje terug preekte Patrick over het feit dat we al gered zijn. En dat dit betekent dat we er niets voor hoeven te doen. Deze wetenschap is het "onverdunde" evangelie. We zijn zonder dat we ook maar iets hoeven te doen al opgenomen in de liefde van de Vader, Zoon...

Voorbij de bubbel

Voorbij de bubbel

Ooit heb ik een fascinerend boek gelezen over topsporters en het zwarte gat na het ophouden van hun topsportbestaan. Van jongs af aan alles opzij gezet om ergens in te kunnen excelleren, vaak moeite met wat dan een ‘maatschappelijke carrière’ heet aan de andere kant....

Podcasts

Podcasts

Gezien op de Speld, een satirische nieuwssite: “Groep witte mannen halverwege de 30 heeft leuk gesprek maar maakt geen podcast.” Veroorzaakte bij mij een smakelijke lach, dat sowieso goed is en een vrucht van Gods geest, zo legde Ton Heemskerk uit in de podcast van...