Informatie

Samenkomsten

Elke zondag is er om 10:30 uur een samenkomst in de aula van het Marnix College, aan de Prins Bernhardlaan 30 in Ede.

Vanaf 10:15 uur ben je welkom voor koffie en thee. Hier vind je de indeling van de zondagen per maand. Soms kan hier vanaf geweken worden, meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates te ontvangen of bekijk de agenda.

  • Eerste zondag: Eldad-brede samenkomst met speelprogramma voor de kinderen.
  • Tweede zondag: Encounter uurtje: op avontuur met Jezus. Met elkaar gericht zijn op Jezus ontmoeten en ervaren.
  • Derde zondag: Eldad-brede samenkomst en programma voor de kinderen.
  • Vierde zondag: Community ochtend met ontmoeting en gesprek
  • Vijfde zondag: Flexibel programma

Je bent van harte welkom tijdens alle zondagen, maar bij een eerste kennismaking raden we je aan om naar een Eldad-brede samenkomst te komen, omdat je dan een completer beeld krijgt en er ook programma voor de kinderen is.

We zijn een kleine gemeente dus het is gemakkelijk om contact te leggen met mensen. Maar ook als je rustig wil meekijken en niet actief wil meedoen, is daar alle ruimte voor.

Omdat we het belangrijk vinden om te bouwen aan relaties, starten en eindigen we onze samenkomsten altijd met tijd voor koffie en thee.

We nodigen je van harte uit om eens langs te komen!

Kinderen en tieners

Voor de kinderen van groep 3 t/m groep 8 hebben we elke derde zondag een programma, dit noemen we SpelDad: spelenderwijs de Vader leren kennen. Dit wordt begeleid door twee volwassenen die samen op de groep staan (vier-ogen-principe).

Deze derde zondag is er ook Speelstad, de plek waar alle jongere kinderen welkom zijn om te spelen en om Gods rust en liefde te ervaren. Dit wordt begeleid door één volwassene en één of twee tieners.
We starten gezamenlijk met de samenkomst en na een tijdje zullen de kinderen en begeleiders naar hun plek gaan. Na afloop mogen de jongste kinderen worden opgehaald, de oudere kinderen komen zelf als het programma klaar is, of gaan spelen op de gang.

De andere twee zondagen is er geen kinderprogramma, maar kinderen en tieners zijn natuurlijk welkom.
Eén keer per maand is er een apart programma voor de tieners, op vrijdagavonden, de E-teens. Dit wordt begeleid door twee volwassenen. Zij eten samen en doen allerlei activiteiten. Dit is voornamelijk gericht op relatie bouwen; wij geloven in het opbouwen van een band met de tieners, waardoor vanzelf openheid ontstaat om meer te delen over zichzelf.

Lees ook ons preventie- en integriteitsbeleid.

Agenda en nieuws

Komende activiteiten

Gift geven

Wil je ons financieel ondersteunen? Dat is geweldig! Ons bankrekeningnummer is: NL97 INGB 0000 677 177. Je kunt ook via deze pagina aan ons doneren. Eldad valt onder de Anbi regeling.

Aanmelden voor nieuwsbrief Eldad Community

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand informatie over Eldad, interessante columns en de agenda voor de komende maand. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

Winkel

Ga hier naar onze online winkel voor het bestellen van verschillende boeken die wij hebben geschreven of vertaald.

Preventie- en integriteitsbeleid Eldad Community

Eldad Community vindt het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in de community. Daarom hebben we hiervoor enkele maatregelen getroffen. Deze worden jaarlijks in de gemeentevergadering benoemd zodat iedereen op de hoogte is en blijft van eventuele aanpassingen.

Minderjarigen

Iedereen die bij een team betrokken is met een specifieke verantwoordelijkheid voor minderjarigen ondertekent onze gedragscode en levert een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in.

De gedragscode geeft duidelijk weer hoe een veilige omgeving voor minderjarigen eruit hoort te zien en wat wij van de volwassenen verwachten die met de minderjarigen werken. Bij aanpassing van de gedragscode zullen alle teamleden gevraagd worden de nieuwe versie te ondertekenen.

Lees hier de gedragscode.

De aanvraag voor een VOG wordt door het bestuur klaargezet en is hierna gratis aan te vragen. Na een periode van ongeveer vijf jaar zal gevraagd worden om de aanvraag te vernieuwen.

Vertrouwenspersoon

Eldad community hecht er waarde aan dat er iemand is waar je op terug kunt vallen, als het om persoonlijke zaken gaat die te gevoelig zijn om direct met de betrokkenen te bespreken. Een vertrouwenspersoon die discreet is, die je kan vertrouwen en jouw belangen kan behartigen binnen de gemeente. Er zijn situaties denkbaar waarbij je liever niet met iemand van het bestuur of het leiderschapsteam praat, maar met een onafhankelijk gemeentelid. De vertrouwenspersonen binnen Eldad zijn bereikbaar via dit e-mail adres.

Contact

Locatie samenkomsten op zondag: Marnix College; Prins Bernhardlaan 30, 6713 MC Ede (zie kaart hieronder). Het is het gebouw aan de rechterkant als je met je rug naar het spoor staat.

Let op: de ingang bevindt zich aan de achterzijde van de school.

Parkeergelegenheid: Er is beperkte parkeergelegenheid bij de zaal. Er is ruime gratis parkeergelegenheid aan de overkant van de weg naast het spoor.

Openbaar vervoer: Het Marnix College is op loopafstand van het Bus en NS-Station Ede- Wageningen.

Correspondentieadres:
Karssenstraat 40
6717 MT Ede

E-mailadressen: