Een paar weken terug kreeg ik deze tekening van een van de kinderen in Eldad. Het is een monster truck. De tekening werd gegeven in een profetische setting, dus ging ik bij mezelf te rade wat dit dan te zeggen heeft. Voor mij of voor ons allemaal.

Nu is het verhaal achter monstertrucks dat ze deze naam niet alleen hebben gekregen omdat ze monsterachtig groot zijn en een monsterlijk kabaal maken. Ze zijn ook monsterachtig omdat ze over andere auto’s heen rijden. De lol is dan dat deze auto’s geplet worden. Met deze achtergrond kostte het mij wat moeite om hier iets positiefs in te zien. Tenslotte hebben we geleerd dat een profetie opbouwend moet zijn. Nu is dingen kapot maken niet echt opbouwend. Hier brak ik dus aardig mijn hoofd over, zoals je wellicht begrijpt.

Ik denk dat het tijdens één van mijn fietstochtjes was, dat ik hier weer verder over na zat te denken. Een gedachte die steeds terug kwam was het feit dat de grootste truc (ja, dat is wat anders dan truck) die iemand uit heeft gehaald, wel de “truc” van Jezus is. In deze tijd waar we ons voorbereiden op het lijden, sterven, maar vooral ook de opstanding van Jezus, was deze verbinding voor mij wel gemaakt. Maar ja, Jezus nu als een monster beschouwen paste ook weer niet in mijn plaatje van Jezus en hoe je een profetie moet interpreteren.

Toch zette deze gedachte me op het spoor naar de volgende conclusie: God is inderdaad een monster truck die dingen plet. God heeft een ongelofelijke hekel aan het feit dat er zonde is in deze wereld, dat mensen niet leven naar de identiteit die Hij voor ze heeft bedacht. Alle zonde en leugens wil Hij met Zijn monster truck pletten. De grote truc is dat Jezus dit in Zijn lijdens- en opstandingsweg liet zien. Auto’s zijn sterk, maar worden geplet onder een monster truck. Onze zonden zijn sterk, maar ze worden ook volkomen geplet door Jezus. De glorieuze overwinnaar is de monster truc(k) van de glorieuze overwinning van Jezus door Zijn opstanding. Daarin laat Hij zien dat we met Hem de zonde en leugens kunnen pletten en we met Hem in het opstandingsleven meer dan overwinnaars zijn!

Sijbrand