Een nieuw jaar roept bij sommigen altijd weer de vraag op welke goede voornemens ze voor de komende tijd gaan oppakken. We weten allemaal dat dit vaak tegenvalt en we eigenlijk gewoon het nieuwe jaar in gaan zoals we het oude verlaten. Er verandert weinig of niets. Niet omdat we het niet willen, maar omdat we gewoon weer door gaan met het leven van alle dag.

Zelf ben ik, niet alle dagen, maar wel heel vaak gericht op groei, ongeacht of dit nu aan het begin van een nieuw jaar is. Groei is trouwens na nieuwjaar voor veel mensen juist niet de eerste keuze met alle voornemens om kilo’s kwijt te raken. Voor mij dus geen lichamelijke groei, maar groei in de persoon wie ik ben of beter gezegd: kan zijn. Niet omdat ik ontevreden ben over de persoon die ik nu ben, maar omdat ik geloof dat God, toen ik bedacht werd door Hem (Hen), een beter versie van mij voor ogen had dan ik over het algemeen laat zien.

Die groei kan je op veel manieren bereiken. Voor mij werkt het lezen van boeken hierbij. Dit helpt, maar ik haal meer groei uit momenten dat ik me aan anderen kan scherpen en met ze op te trekken. Daarom vind ik het ook zo geweldig om in een community opgenomen te zijn. Zoveel van mijn groei is gebaseerd op wat ik in Eldad heb gehoord, gezien en geproefd. Community groepen zijn voor mij om die redenĀ  ook een belangrijk aspect van ons samenzijn. Ik hoop dat we in 2022 ook weer veel groei met elkaar gaan meemaken in alle manieren waarop we samenkomen, ook in de kleine groepen.

Samen ontdekken wat God in Zijn ontwerp in ons gelegd heeft, groeien om deze nog betere versie van onszelf meer zichtbaar te laten worden. Dan worden we vanzelf een levend getuigenis.

Sijbrand