Vandaag had ik een geweldige ervaring op mijn werk! Ik werk sinds 1 september voor een vrijgemaakt gereformeerde gehandicapten instelling.

Een aantal weken geleden op zondagavond sprak ik een vader van een van de bewoners. Hij bracht zijn zoon weer ‘thuis’ na een weekend bij zijn ouders te zijn geweest. Ik vroeg de vader, hoe het met hem ging. Ik had hem immers niet meer gezien sinds ik vakantiewerk deed bij dezelfde instelling meer dan 2 jaar geleden…… Hij vertelde mij, dat hij al 3/4 jaar ontzettend last had van een hernia. Dit zorgde ervoor, dat hij slecht 1-2 dagen per week kon werken. Dit terwijl hij een eigen bedrijf heeft! De pijn beïnvloedde zijn humeur en dit beïnvloedde zijn gezinsleven op een negatieve manier.

Ik stond daar in de huiskamer en wilde zo graag voor hem bidden, maar durfde niet. Wat zouden mijn collega’s hier wel niet van vinden? Er moest immers gewerkt worden! Wellicht zou dit ook een clash in geloofsbeleving kunnen zijn…Ik deed dus niets. Vader en zoon gingen naar zijn eigen kamer toe.

Eenmaal in de keuken zat het mij niet lekker en besloot ik om met een smoes langs de bewoner zijn kamer te gaan. Hij had nog een T-shirt uit de was liggen.

Ik vertelde de vader, dat ik voor hem wilde bidden en hij stond dit toe. Ik bad tot twee keer toe, maar niets leek te gebeuren.

Ik was best wel even teleurgesteld, dat er niets leek te gebeuren, en ook verdrietig voor zijn pijn!

En toen kwam vandaag:

Een van mijn collega’s wilde mij even spreken op kantoor. Ze zei, dat ze mij moest bedanken namens een van de vaders van de bewoners.

Ik vroeg haar waarom.

Ik zag, dat ze het spannend vond om mij te vertellen, wat er was. Ze zei, dat deze man genezen was! De dag na het gebed stond hij op zonder pijn! De dokter snapt niet hoe het kan, maar heeft hem genezen verklaard!

God is Goed. Jezus is Koning.

Jesaja 53:5 “door Zijn striemen zijn wij genezen”