Heb jij jezelf wel eens gegoogeld? Zou je eigenlijk eens moeten doen. Hoe sta ik erop? Wat is er over mij te vinden? In tijden van sociale media wordt dat een steeds relevantere vraag. Want een ongelukkig geformuleerd tweetje van tien jaar geleden kan je tegenwoordig je publiekelijke online kop kosten. Als je mij zou googelen, kom je vooral veel wetenschappelijke publicaties en hardloopuitslagen tegen.

En dan, als je goed zoekt, een wedstrijdverslag van De Zestig van Texel, waarin je iets over mijn leven met God kunt vinden. Of een verslag van een lezing die ik eens voor een christelijke studentenvereniging gaf. En in de krochten van de Google zoekresultaten dan een linkje naar een recent opgenomen onderwijszondag van Eldad, of het nieuwsbericht van de Eldad site over de leiderschapstransitie.

Ik vind dat zelf wel prettig, eigenlijk, die relatieve anonimiteit als kerkleider. Maar als ik andere kerkleiders google, dan steek ik er wat bleek bij af. Er bestaat geen patrickwitte.com waar ik podcasts publiceer, te boeken ben voor lezingen en ik met een mooie gezinsfoto erbij iets over mezelf en mijn kijk op het leven vertel. Dat lukt in de eerste plaats al niet omdat onze jongens voortdurend hun tong uitsteken op foto’s, overigens. Maar het zet me wel aan het denken. Zou ik dat ook moeten doen?

Zou een gast die interesse heeft in Eldad óók gemakkelijk iets over ons leiderschap moeten kunnen vinden? Ook ‘Gen-Z’ vaart wel bij transparantie en duidelijkheid. Moet ik meer laten blijken dat ik een afdruk ben van Jezus-in-mij? Maar T.F. Torrance schreef dat hij altijd in het zwart preekte, zodat de aandacht niet op hem gevestigd werd, maar op zijn boodschap. Op Jezus. Mooi vind ik dat. Misschien moet ik maar eens googelen hoe andere kerkleiders hier over denken.

Patrick

a colorful fireworks display in the night sky

Onrustig

Er gaat op Internet al jaren een leuk filmpje rond van een comedysketch over het verschil tussen mannen- en vrouwenhersens. Daar moet je mee uitkijken, tegenwoordig, maar naar mijn bescheiden mannenmening blijft het erg geestig en zit er nog altijd een kern van...
idea, empty, paper

Inspiratieloos?

Of ik nog een stukje had voor de komende nieuwsbrief. Vaak stuur ik ruim voor de deadline van de nieuwsbrief al een stukje naar Eva. Maar ik was wat inspiratieloos deze keer, dus kwam nu de vraag of er nog wat kwam. Maar ik voelde me inspiratieloos. Maar toen ik in...
a stained glass window

Hemelvaart

Als Eldad hebben we (voor zover ik weet) nooit een dienst of "formele" bijeenkomst gehad vanwege Hemelvaart. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet zoveel met dit feest heb. Als jongere was deze dag vaak het startsein van een Youth for Christ weekend (Samensmeden,...
man in orange t-shirt and gray pants with blue shoes walking on pathway

Voorgangers

Nu het eindelijk lekker voorjaarsweer is, wordt het gemakkelijker je te motiveren om actief bezig te zijn in de buitenlucht. Goed voor lijf en leden, goed voor de ziel en de geest. Althans, zou zo moeten zijn. Voor mij neemt dit traditiegetrouw de vorm van hardlopen...
man in black t-shirt lying on couch

Teleurgesteld in God

Tijdens een van de zittingen die ik als belastingvrijwilliger deed, kreeg ik als klant een man van in de 70 die aan het begin van het afgelopen belastingjaar zijn vrouw had verloren. Hij had het er meer dan zichtbaar moeilijk mee. Hij was al eerder door iemand...
persons right foot on white wall

Opkomen

Een paar weken terug was ik bij de Global Leadership Summit van Opwekking. Daar sprak Andy Stanley als afsluiter van opnieuw een geweldige twee dagen waarin ik me kon onderdompelen in de mooie wereld van leiderschap. De reden waarom ik specifiek hem aanhaal, is omdat...