Heb jij jezelf wel eens gegoogeld? Zou je eigenlijk eens moeten doen. Hoe sta ik erop? Wat is er over mij te vinden? In tijden van sociale media wordt dat een steeds relevantere vraag. Want een ongelukkig geformuleerd tweetje van tien jaar geleden kan je tegenwoordig je publiekelijke online kop kosten. Als je mij zou googelen, kom je vooral veel wetenschappelijke publicaties en hardloopuitslagen tegen.

En dan, als je goed zoekt, een wedstrijdverslag van De Zestig van Texel, waarin je iets over mijn leven met God kunt vinden. Of een verslag van een lezing die ik eens voor een christelijke studentenvereniging gaf. En in de krochten van de Google zoekresultaten dan een linkje naar een recent opgenomen onderwijszondag van Eldad, of het nieuwsbericht van de Eldad site over de leiderschapstransitie.

Ik vind dat zelf wel prettig, eigenlijk, die relatieve anonimiteit als kerkleider. Maar als ik andere kerkleiders google, dan steek ik er wat bleek bij af. Er bestaat geen patrickwitte.com waar ik podcasts publiceer, te boeken ben voor lezingen en ik met een mooie gezinsfoto erbij iets over mezelf en mijn kijk op het leven vertel. Dat lukt in de eerste plaats al niet omdat onze jongens voortdurend hun tong uitsteken op foto’s, overigens. Maar het zet me wel aan het denken. Zou ik dat ook moeten doen?

Zou een gast die interesse heeft in Eldad óók gemakkelijk iets over ons leiderschap moeten kunnen vinden? Ook ‘Gen-Z’ vaart wel bij transparantie en duidelijkheid. Moet ik meer laten blijken dat ik een afdruk ben van Jezus-in-mij? Maar T.F. Torrance schreef dat hij altijd in het zwart preekte, zodat de aandacht niet op hem gevestigd werd, maar op zijn boodschap. Op Jezus. Mooi vind ik dat. Misschien moet ik maar eens googelen hoe andere kerkleiders hier over denken.

Patrick

question mark, question, help

Het doet er toe dat het er niet toe doet

Een tijdje terug preekte Patrick over het feit dat we al gered zijn. En dat dit betekent dat we er niets voor hoeven te doen. Deze wetenschap is het "onverdunde" evangelie. We zijn zonder dat we ook maar iets hoeven te doen al opgenomen in de liefde van de Vader, Zoon...
blue bubble

Voorbij de bubbel

Ooit heb ik een fascinerend boek gelezen over topsporters en het zwarte gat na het ophouden van hun topsportbestaan. Van jongs af aan alles opzij gezet om ergens in te kunnen excelleren, vaak moeite met wat dan een ‘maatschappelijke carrière’ heet aan de andere kant....

Podcasts

Gezien op de Speld, een satirische nieuwssite: “Groep witte mannen halverwege de 30 heeft leuk gesprek maar maakt geen podcast.” Veroorzaakte bij mij een smakelijke lach, dat sowieso goed is en een vrucht van Gods geest, zo legde Ton Heemskerk uit in de podcast van...
clock, alarm clock, time

Waken

Het is weer bijna Pasen, het feest van het Leven. Deze week is het de lijdensweek, waarin we de aanloop naar dit geweldige feest van overwinning vieren. Ik las onlangs weer de passage dat Jezus met zijn discipelen naar Getsemane ging. Dit is te lezen in Marcus 14: 32...
coffee beans on table

Vasten

Carnaval is weer achter de rug en we zitten nu in de 40 dagen tijd, de periode van vasten. Deze periode is bedoeld om ons voor te bereiden op het sterven van Jezus. Een manier om dat meer te beleven (…) is om in deze periode te vasten. De meesten van ons zullen vasten...
Colorful Puzzle Pieces With Scrabble Tiles

Geduld

Tijdens de eerste dienst van 2024 werd het lied Sails van Pat Barett tijdens het muziekmoment gespeeld. Ik kende het niet, maar de tekst trof me. Dit omdat we tijdens deze dienst ook met elkaar terugkeken op 2023 en wat God heeft gedaan met of voor ons. Eén van de...