Tijdens een biertje na afloop van een improvisatie theater training kwam het gesprek op de vragen waar het in het leven om draait. Iemand kwam tot de conclusie dat alles uiteindelijk met liefde te maken had. Dat bevestigde ik en dat liefde voor mij gelijk staat aan God. God is Liefde, Liefde is God. Het werd van mij geaccepteerd, zonder dat er op door gegaan werd. Prima.

Een ander bracht in dat het vooral gaat om “worden” en dat we nu te veel bezig zijn met het “zijn”. Het zou veel meer moeten gaan om het worden. Ergens begreep ik het op dat moment, want ik ben erg van het steeds verder ontwikkelen, dus worden in plaats van zijn is dan zeker iets wat me aanspreekt. Er was daarnaast bij mij ook een gevoel van “er is nog iets anders”.

Nadenkend hierover bedacht ik me (natuurlijk na afloop van het gesprek) dat het inderdaad gaat om “worden”, maar wel vanuit een gegrond “zijn”. Ik ben een geliefd kind van God, dat betekent niet dat ik niet meer hoef te “worden”. In de relatie met God is er nog veel te ontdekken. We zijn dus kinderen van Hem én we moeten ook kinderen van Hem worden. Simpel alleen de titel van kind zijn krijgen, is niet genoeg. Kinderen “worden”, ze groeien, ontwikkelen en worden een uniek persoon. In dat worden zijn ze al die tijd ook kinderen van hun ouders.

“Worden als een kind” zeggen we wel eens als het over onze relatie met God gaat. Ja, dat klopt: we moeten kinderen van Hem worden, groeien, ontwikkelen en een steeds diepgaandere relatie met onze Vader opbouwen. We zien het vaak als een soort terug gaan naar je kindertijd, maar het worden is, bedacht ik me, juist ook meer en meer door hebben en ervaren wat het kind van Hem zijn echt inhoudt. Dan worden we volwassen kinderen vanuit de wetenschap dat we geliefde kinderen van Hem zijn.

Sijbrand

two toddler pillow fighting

Opvoedstress

Een van de dingen die ik persoonlijk hoog in het vaandel heb staan is: ‘practice what you preach’. Niets zo tenenkrommend als A zeggen en vervolgens B doen. Zéker als dat met een moreel geheven vinger gaat (en de realiteit dan nóg aanstootgevender is). Afijn, dit...
several assorted-color neon light signage

Verlangen

Regelmatig komen er in mijn gedachten liedjes naar voren. Soms vanuit een logische associatie, soms ook niet. Een logisch voorbeeld: als ik koffie hoor, kan het liedje "een kopje koffie" of "koffie, koffie, lekker bakje koffie" zomaar naar boven komen. Maar er zijn...
blue and yellow lego mini figure

Dattebayo

Uzumaki Naruto. Tot enkele maanden geleden had ik deze naam nog nooit gehoord. Maar in korte tijd is het me dierbaar geworden, tot het punt dat ik gegoogeld heb naar tatoeages erover. Te midden van alle drukte eerder dit jaar stelde Lisan nostalgisch voor om de...

Uitstel Finding Home

Helaas moeten we berichten dat we hebben besloten de conferentie uit te stellen naar maart/april 2024. De definitieve datum hopen we zo snel mogelijk bekend te maken. Wel hebben we tijdens het oorspronkelijk geplande weekend de zaterdagavond en zondagochtend een...
a colorful fireworks display in the night sky

Onrustig

Er gaat op Internet al jaren een leuk filmpje rond van een comedysketch over het verschil tussen mannen- en vrouwenhersens. Daar moet je mee uitkijken, tegenwoordig, maar naar mijn bescheiden mannenmening blijft het erg geestig en zit er nog altijd een kern van...
idea, empty, paper

Inspiratieloos?

Of ik nog een stukje had voor de komende nieuwsbrief. Vaak stuur ik ruim voor de deadline van de nieuwsbrief al een stukje naar Eva. Maar ik was wat inspiratieloos deze keer, dus kwam nu de vraag of er nog wat kwam. Maar ik voelde me inspiratieloos. Maar toen ik in...